Het unieke aan de boerderij is de authenticiteit. Het is opgebouwd uit oude materialen uit de omgeving. Overal zit een verhaal aan vast dat door de uitbaters met enthousiasme verteld kan worden. Dat brengt tegelijkertijd de doorleefde, gastvrije, gemoedelijke en prettige sfeer met zich mee. Voorbeeldje: De familie Pasmans woont en leeft al generaties lang in Westelbeers. Opa was schaapsherder en was lange tijd de oudste (107) man van Brabant. Hij heeft dan ook zijn levenservaringen doorgegeven aan zijn nazaten

Een openluchtpodium 6 x 6 m2 staat tot uw beschikking met een speelweide van 70 x 80 m2, evenals een mooie lichte ruimte van 6 x 10 m2, met piano waar de akoestiek als zeer goed wordt ervaren. Ook de gezellige haardruimte van 10 x 10 m2 bied een fijne mogelijkheid.

Melancholische brocante zolder: onder begeleiding te bezichtigen.

Beleef de rest en laat u verrassen door deze op en top Brabantse cultuurhistorie in De Cultuurboerderij!

Toeristenpoorten zijn  de start-, aanleg-, of eindpunten voor de bezoekers om het omliggende gebied te beleven. De toeristenpoorten zijn gastvrij en functioneren als een waar “visitekaartje” voor de gemeente Oirschot. Het is de eerste kennismaking met het gebied, bezoekers vinden hier informatie over natuurgebieden, recreatiemogelijkheden, streekproducten en eet- en verblijfmogelijkheden. De toeristenpoorten zijn te herkennen aan de paarse banieren. Elke toeristenpoort is uniek doordat het een eigen thema heeft, bijvoorbeeld de Bourgondische mens, gastvrije landbouw oid. Ontdek dit uitnodigende Oirschot en geniet van de toeristenpoorten. U bent van harte welkom voor een hapje, een drankje en uiteraard een praatje!

De toeristenpoorten in de gemeente Oirschot zijn:
» Uitspanning De Bollen
» De Schelft
» Erfgoed Arbeid Adelt
» De Schutskuil
» De Steenuil
» Educatieve viskwekerij de Stroom
» Eigentijdserf
» De Cultuurboerderij

0