Bezichtiging op afspraak mogelijk!

Collectie brocante en curiosa uit de lokale omgeving (het hele Kempengbied), met elk een eigen verhaal. Dat verteld zal worden tijdens de rondleiding.

Koffie, thee en iets lekkers zijn inbegrepen.

De kosten zijn € 6,- p.p. (minimaal 8 personen, +/- 1 uur).

Getuigen uit vervlogen tijden, die ook bij u vele herinneringen zullen ophalen!

Tijdens de bezichtiging (onder begeleiding) komt u van alles tegen; gebruiksvoorwerpen, literatuur, kunst, design, snuisterijen.

levenselixer2
levenselixer1

Wat hebben een koster die leefde in de 17de eeuw uit Middelbeers, de componist Bach, de steen der wijzen, Parijs en een schaapsherder met elkaar gemeen? Niets, zou je denken. Maar schijn bedriegt. Ze hebben alles met elkaar te maken. Ervaar dat tijdens Het Mysterie van het Levenselixer. Een spel vol spanning, raadsels met bijzondere en leuke opdrachten. De deelnemers worden ondergedompeld in mystieke sferen.

Ieder mysterie kan alleen opgelost worden door goede communicatie, overleg, samenwerking en doorzettingsvermogen. Dat maakt deze activiteit geschikt voor families, groepen en voor teambuilding.

Is er een levenselixer? Wie heeft er van gedronken? En leefde hij dan eeuwig? Dat zijn goede vragen. Helaas gaan wij die antwoorden niet geven. Ook niet een tipje van de sluier? We willen wel vertellen dat er één groep zal winnen. En stel dat jouw groep wint? Dat zou erg mooi zijn. Voor de winnaars zijn er verrassingen, waar ze nog heel lang plezier van zullen hebben….

Het decor van dit unieke spel is De Cultuurboerderij. De Brabantse gezelligheid gecombineerd met de mooie groene omgeving. Een plek waar je tot rust komt en waar je gewoon jezelf kunt zijn….

Maar pas als je die vier raadsels tot een goed einde hebt gebracht!?

Duur van het spel is drie uur.
Prijzen:
15 – 25 deelnemers euro 11 p.p.
26 – 35 deelnemers euro 9 p.p.
36 en meer deelnemers euro 7 p.p.

Minimum aantal deelnemers: 15
Het spel kan met minder dan 15 spelers gespeeld worden. Houd u er dan wel rekening mee dat er kosten voor 15 personen worden gerekend.

De begeleider van het spel legt uit hoe het spel werkt. Het Mysterie van het Levenselixer is speciaal geschreven voor De Cultuurboerderij. Het verhaal is geschreven door Mark van Seggelen. Ook zijn de opdrachten door hem bedacht.

Voor meer informatie over dit arrangement of bijvoorbeeld extra opties als eten & drinken kunt u mailen naar: info@cultuurboerderij.nl of bellen naar De Cultuurboerderij.

Wie ben ik?
Ik ben begonnen bij jeugdtheatergroep Drommels. Daarna deed ik ervaring op met absurdistisch repertoiretoneel bij theatergroep Boem!  Vervolgens heb ik mij samen met Mark van Seggelen op straattheater gestort met het duo Seggel en Zeep. Onze duiven-act is nog altijd legendarisch. 

Begin 2000 zijn we locatietheater gaan maken (samen met Isabel Pullens en later ook Mireille Verhoeven) onder de naam theatergroep Strapatsen. Op dit moment spelen wij onze vijfde locatievoorstelling: Workel Mochilk. (Zie www.strapatsen.nl)  

Ik heb diverse theateropleidingen gevolgd en ervaring opgedaan als tv-/ en filmacteur. Naast acteur bij Strapatsen werk ik als persoonlijk ondersteuner met mensen met een verstandelijke beperking bij stichting Prisma.

De verhalen
En dan ben ik sinds het jaar 2000 veelvuldig werkzaam als verhalenverteller. Samen met Maria van Deutekom en Hans van den Boomen heb ik vier maal een verhaal programma met accordeonmuziek gepresenteerd: Klinkende Verhalen. Maar ook solo sta ik mijn mannetje.

Op theatrale en meeslepende wijze vertel ik mijn verhalen; met een inhoud die rijk is aan levensechte situaties, scherpe waarneming, en zinnebeeldige wijsheid.
U zult ademloos luisteren, huiveren, worden opgemonterd, knorren van genot, rillen en wellicht een traantje wegpinken, maar bovenal: genieten. 

De verhalen spreken tot de verbeelding van ongekunstelde en oorspronkelijke mensen van 6 jaar en al wie ouder is. Ik vertel volksverhalen uit allerlei windstreken, waarbij telkens weer opvalt dat dezelfde thema’s in elke cultuur terugkomen. 

Repertoire
Volksverhalen
“Waarom de zee zout is”, duur ongeveer 15 minuten.
“ Er was eens een hele arme visser. Heiko heette hij. Hij was zo arm dat zijn kinderen al een hele tijd niets te eten hadden gehad. Hoe hij ook zijn best deed; zijn netten raakten maar niet vol. Dat kon zo niet langer….” Een verhaal over een zoektocht naar het onbekende; waarbij boontje om zijn loontje komt. 

Of wat te denken van: “De weddenschap van de kalief”, duur ongeveer 20 minuten?
“Dit Arabische verhaal gaat over een gierige en wrede kalief die een grote zwak had voor weddenschappen. Hij was echter zo gierig en zo wreed dat hij altijd zelf de voorwaarden van zijn weddenschappen bepaalde, zodat hij geen enkel risico liep. De hovelingen zochten dan ook duizend en een voorwendselen om niet met hem te hoeven wedden, en hij verveelde zich daarom zo…” Een verhaal over twijfel en onzekerheid. 

Of: “De studenten en de koe die geit was, duur ongeveer 30 minuten.
“Een boer die niet een van de slimste was, ging met zijn koe naar de markt. Drie studenten zagen hem in de verte aankomen en besloten hem een kool te stoven. Een van hen liep de boer tegemoet en vroeg: Boer voor hoeveel verkoop je jouw geit?” Een schelmenverhaal waarin wraak zoet is en een fortuin oplevert. 

Of: De man die geen verhalen wist,

Of: De jongen die uit de hemel was gevallen.

Of: De lama en de timmerman. Of , of, of, of…..

Op het uitgebreide repertoire staan 30 verschillende verhalen van 5 minuten tot anderhalf uur. Daarom is het mogelijk om een programma naar wens samen te stellen. 

Heeft u een bepaald thema wat u graag aan bod laat komen? Of valt er iets te vieren? Ik kan mijn programma daarop samenstellen.
Hierover sta ik u graag te woord.
Ik presenteer ook een winters vertelprogramma met verhalen rondom Kerstmis. 

Waar?
Verhalen zijn leuk als onderdeel van een familiedag, een personeelsdag, een bijeenkomst van een vereniging, op school, of waar u maar wilt.
Echte aandacht en een juiste speelplek zijn daarvoor wel een vereiste.

Kosten
In onderling overleg, maar zeker betaalbaar voor elke portemonnee. Vanaf € 150,00 afhankelijk van de wensen en de samenstelling van het programma.

Verhalenverteller
OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Ben je op zoek naar de perfecte activiteit om te doen met je familie, vrienden of collega`s?

Ben je op zoek naar een relaxte en fijne omgeving voor een onvergetelijke teambuilding, boordevol gezelligheid en zonder stress?

Onze kookstudio-workshop is het antwoord op je vraag.

We verwelkomen jullie graag in de Cultuurboerderij, om de totale beleving compleet te maken. Hier ontdekken we samen de unieke smaken van diverse Mediterraanse maaltijden naar keuze.

Programma:
De tijdsplanning voor de kookworkshop kan er als volgt uit zien (kan ook eerder of later starten of ingekort worden):
16.30u ontvangst met hapje/drankje
17.00u uitleg menu, verdeling taken en start koken
18.30u aan tafel
19.30u/20.00u koffie/thee einde met een lekker, Mediterraans toetje

Tussen de gangen door gaan er telkens weer groepjes de keuken in om de borden op te maken (het gerecht waar ze zelf aan gewerkt hebben mooi presenteren en uitserveren). Bij de tapas wordt een buffet gemaakt. Minimaal 8 personen, maximaal 20 personen. Prijs p.p. €45,-

rondleiding

Schapendrijven en daarna lekker sharing dining bij De Cultuurboerderij!

En een demonstratie schapendrijven met een border collie. Voor die bedrijven, die voor hun personeel iets anders willen dan bowlen, uit eten of schilderen en die voor het één met de natuur een voorkeur willen geven, hebben we een aantal mogelijkheden. Steeds meer mensen vinden het immers leuk om zo’n dag de handen op een ongewone manier uit de mouwen te steken.

De resultaten verrassen hen zelf misschien wel het meest. De teambuilding schapendrijven bestaat uit diverse onderdelen. De handler geeft een praktische korte inleiding en een demonstratie schapendrijven met een border collie. Tijdens de teambuilding schapendrijven laten we de deelnemers kennismaken met ons, de dieren en vooral het schapendrijven met elkaar.

Waar? http://www.bordercolliesenschapen.nl
Verhalen zijn leuk als onderdeel van een familiedag, een personeelsdag, een bijeenkomst van een vereniging, op school, of waar u maar wilt.
Echte aandacht en een juiste speelplek zijn daarvoor wel een vereiste.

Kosten
In onderling overleg, maar zeker betaalbaar voor elke portemonnee. Vanaf € 150.- afhankelijk van de wensen en de samenstelling van het programma.

0