Laden Evenementen

« Alle Evenementen

Jan Wouter Oostenrijk, Traveling East

12 juni @ 14:30 - 17:00

€12.50 – €29.50

Jan Wouter Oostenrijk (JWO) studeerde af als jazz gitarist en improviserend musicus aan het conservatorium van Amsterdam in 1994. Hij kreeg de “Gouden Notenkraker” award voor zijn bijdrage aan de Nederlandse live muziek met de NL/Marokkaanse band Raïland in1996.

Afgelopen decennia verwierf hij internationale bekendheid met vernieuwende crossovers als Sharqi Blues and Maghreb Jazz.Technisch begaafd met gevoel voor emotie en avontuur versmelten jazz en rock gitaarspel moeiteloos met de Noordafrikaanse muziekcultuur tot een organisch geheel. JWO speelde met zijn band in Europa, Marokko, Algerije, Tunesie, Egypte en Soedan . 

JWO bracht 5 solo albums uit. Open up your eyes in 2000 met daarop de track ‘My friend Samir’ dat een nummer 1 notering verkreeg in Noordafikaanse Top 40 charts van Ethnocloud. Het album Maghreb Jazz Guitar in 2006 dat de Radioindy “Golden Artist” award kreeg voor beste nieuwe muziek in de USA, zijn versie van de beroemde jazz klassieker Caravan van Dizzy Gillespie werd uitgebracht op een EMI/ Warner compilatie tussen grote artiesten als Natacha Atlas, George Duke en James Brown. 

In 2013 bracht JWO het album “Sharqi Blues” uit met daarop de Algerijnse drummer Karim Ziad (Joe Zawinul, Cheb Khaled). 

In 2015 de CD singel “Gnawa in Your Soul” met The Voice Arab finalist Farid Ghannam uit Marokko.

In 2017 werd het album ‘ We are Connected’ uitgebracht door het Duits/Afrikaanse label Mountain records met een centrale rol voor de kwarttoon gitaar. In 2018 bracht het Amerikaanse Truefire Educators collectief (met o.a. Stevie Vai, Tommy Emmanuel en Larry Carlton) de online gitaarcursus Desert Blues uit van Jan Wouter.

In 2019 tourde Jan Wouter in Nederland en deed 22 concerten zie: https://www.maghrebjazz.nl/tour-dates/ 

In 2021 behaalde hij tijdens de corona pandemie zijn Master’s degree aan het Rotterdams Conservatorium, waar hij onderzoek deed naar taqsim en maqam improvisatie. 

Afgelopen 5 jaar is hij jaarlijks genomineerd door het vakblad Gitarist voor beste gitarist in de categorie jazz/fusion/funk/world Benelux.

Elektrische kwarttoon Gitaar 

Voor het album We are connected heeft Jan Wouter zijn eigen kwarttoon gitaar laten bouwen. Op de hals van de gitaar zijn extra fretten aangebracht zodat het instrument kwart-tonen kan spelen zoals we dat tegenkomen in Noord-Afrikaanse muziek en Midden- Oosters maqam spel. Hij speelt een toonaangevend rol in de ontwikkeling van dit genre en promoot de kwart-toon gitaar voor het Engelse Revelation Guitars https://youtu.be/nmzYDBjN7AY

JWO trad op met toonaangevende Nederlandse en internationale artiesten uit de jazz- en worldmusic scene waaronder Majid Bekkas, Karim Ziad, Benjamin Herman, Farid Ghannam, Hind, Kheiredine M’Kachiche, Eric Vaarzon Morel, Sinas, Mahmoud Guinea, Ahmad el Sawy en anderen. Hij runt Gitaarschool Amsterdam en is oprichter van Gitaarschool Nederland, platform voor gitaar professionals en muziek educatie.

In de media: Songlines 4 stars**** ( leading World Music magazine)

An award-winning Dutch guitarist, Oostenrijk masterfully integrates bluesy North African sharqi music and Maghreb jazz with the music of the West. He achieves this partly thanks to his electric quarter-tone guitar, an invention of his that enables the sounding of Arabic quarter- tones throughout the album. The We are Connected album is ultimately a refreshing reminder of the hospitality, rich culture and intricacies found across the Arab world.

2M Live- Marokkaanse TV https://youtu.be/qu_ecMqVN1w (International festival Jazz  au Chellah) 

VPRO Vrije Geluiden TV https://www.vpro.nl/vrije-geluiden/lees/artiesten/jan-wouter-oostenrijk.html

Jazz NU magazine  https://jazznu.com/interviews/j-w-oostenrijk-pleitbezorger-voor-de-maghreb-jazz/

Gegevens

Datum:
12 juni
Tijd:
14:30 - 17:00
Kosten:
€12.50 – €29.50

Tickets

Onderstaand nummer bevat de tickets voor dit evenement in je winkelwagen. Klik op "Koop Tickets" om bestaande deelnemersinformatie aan te passen en de hoeveelheid tickets aan te passen.
Ticket Traveling East
Jan Wouter Oostenrijk, Traveling East
12.50
80 beschikbaar
Mediterraans buffethttps://www.cultuurboerderij.nl/culinair/
Mediterraans buffet https://www.cultuurboerderij.nl/culinair/ aanvang 17.30
29.50
25 beschikbaar

Er is vaak de optie om mee te eten,
Laat dit even weten tijdens uw reservering.

0